Nieuws

Gouden Pen Lars Boom voor TUINTJE IN MIJN HART

14 maart 2017

Gisteren kreeg schrijver Lars Boom de Gouden Pen voor TUINTJE IN MIJN HART. Nog geen tien dagen na de première ontving de romantische feelgood film zijn honderdduizendste bioscoopbezoeker. De Gouden Pen wordt uitgereikt door het Netwerk Scenarioschrijvers aan scenaristen wiens film de status van Gouden Film bereiken. ‘Het is ontzettend fijn dat dit zo snel gebeurde,’ reageert Boom. ‘Blijkbaar is deze film met een gemengde cast populair bij een gemengd publiek.’

TUINTJE IN MIJN HART is een avontuurlijke, romantische rollercoaster in een land waar het lijkt of iedereen gek wordt door de Surinaamse zon. Axel (Leo Alkemade) heeft Suriname al tijden verruild voor Nederland. Maar als zijn moeder voor kerst de familie bijeen roept, ziet hij zijn halfbroer Virgil (Edwin Jonker) weer en zijn dochter Wonnie (Pip Pellens) blijkt zwanger te zijn. De familievete bereikt een hoogtepunt als er goud in het spel blijkt te zijn. Dit wordt teveel voor Axel en hij verdwijnt de jungle in. Zijn vrouw Victoria (Fockeline Ouwerkerk) en Virgil moeten samen op pad om hem te zoeken.

Vlnr. Edwin Jonker, Leo Alkemade, Lars Boom

TUINTJE IN MIJN HART werd geregisseerd door Marc Waltman. De film is een productie van Farmhouse Film en Tulp Fiction. TUINTJE IN MIJN HART wordt gedistribueerd door Dutch Filmworks en is momenteel te zien in 106 Nederlandse bioscopen. De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht.