Nieuws

Jean van de Velde wint prijs met BRAM FISCHER

4 april 2017

Scenarist-regisseur en voorzitter van het Netwerk Scenarioschrijvers Jean van de Velde heeft met zijn film BRAM FISCHER zaterdag de publieksprijs gewonnen op het festival Movies That Matter. Het festival, dat films die gaan over mensenrechten, vond de afgelopen week plaats in Den Haag.

BRAM FISCHER vertelt het waargebeurde verhaal van een Zuid-Afrikaanse advocaat die in de jaren zestig de verdediging van een groep kopstukken van het ANC, waaronder Nelson Mandela, op zich neemt. Er is het blanke regime veel aan gelegen de groep als voorbeeld te stellen en te veroordelen tot de doodstraf. Gaandeweg de zaak komt Fischer voor lastige morele dilemma’s te staan.

De hoofdrollen worden gespeeld door Peter Paul Muller, Antoinette Louw en Sello Motloung. BRAM FISCHER draait vanaf 13 april in de Nederlandse bioscopen