Nieuws

Gouden Pen voor Frank Ketelaar voor HET VERLANGEN

12 april 2017

Scenarist Frank Ketelaar nam gisteren de Gouden Pen in ontvangst voor zijn film HET VERLANGEN. Meer dan 100.000 bioscoopbezoekers zagen de komedie met o.a. Chantal Janzen en Gijs Naber. De Gouden Pen wordt uitgereikt door het Netwerk Scenarioschrijvers aan schrijvers van films die de magische grens van 100.000 bezoekers bereiken. Ketelaar kreeg eerder een Gouden Pen voor BLOED, ZWEET EN TRANEN en PUBLIEKE WERKEN.

“Het is elke keer weer een grote eer als er zoveel mensen naar jouw film komen kijken,” reageert Ketelaar. “Ik denk dat mensen het aardig vinden dat dit een film is die een heel klein beetje buiten de vakjes kleurt. Ze krijgen een romantische komedie te zien waarin niet alles gaat volgens het boekje, maar waarin een aantal zaken iets onverwachter lopen.”

HET VERLANGEN gaat over Brigitte, een aantrekkelijke schoenenverkoopster met schrijfambities. Als zij een beroerd manuscript indient bij de in zwaar weer verkerende uitgeverij Goudemondt, zien de broers Marc en Boudewijn andere mogelijkheden. Ze laten Brigitte de plaats innemen van Herman, de stotterende auteur van een literair meesterwerk. De truc werkt; het boek wordt een succes en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om erkenning.

HET VERLANGEN werd geregisseerd door Joram Lürsen. De film is een productie van Topkapi Films en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. HET VERLANGEN wordt gedistribueerd door September Film en is momenteel te zien in 125 Nederlandse bioscopen.