Nieuws

Doe mee aan onderzoek collectieve arrangementen ZZP’ers

1 juni 2017

Namens TNO en Tilburg University doet Nienke de Bruijn onderzoek naar verschillende groepen ZZP’ers en hun behoefte aan collectieve arrangementen. Wat wil de ZZP’er en welke richting zullen de regelingen aangaande hun zekerheid moeten volgen? ‘Terwijl de overheid het beleid blijft wijzigen, blijft het onafhankelijk, wetenschappelijk onderzoek dat naar deze groep gedaan wordt miniem. Op dit moment ben ik bezig met een onderzoek die een startsein voor deze discussie moet geven,’ aldus De Bruijn.

In haar onderzoek worden verschillende groepen ZZP’ers geïdentificeerd. Dit onderzoek zal resulteren in een openbare notitie richting de overheid en media om richting te geven aan het beleid ten aanzien van behoeften van ZZP’ers.

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de brede freelance-sector, vraagt de Bruijn zoveel mogelijk ZZP’ers om haar vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 8 minuten. De vragenlijst is geheel anoniem en de antwoorden zullen strikt vertrouwelijk behandeld worden.

Mocht u na aanleiding van de vragenlijst vragen of opmerkingen hebben, kunt u contact opnemen met Nienke de Bruijn via: nienke.debruijn@tno.nl.

Ga naar de vragenlijst.