Nieuws

Gouden Kalf Beste Scenario voor Jean van de Velde

30 september 2017

Jean van de Velde, tot afgelopen zomer voorzitter van het Netwerk Scenarioschrijvers, heeft gisteren het Gouden Kalf voor het beste scenario ontvangen voor BRAM FISCHER. De prijs werd aan hem overhandigd door Pieter Bart Korthuis, zijn opvolger als Netwerk-voorzitter.

BRAM FISCHER vertelt het verhaal van de Zuid-Afrikaanse advocaat Bram Fischer die in 1963 Nelson Mandela bijstond nadat hij is beschuldigd van terrorisme. Fischer moest zijn stoutmoedigheid met een celstraf en een eenzame dood bekopen. De titelrol werd vertolkt door Peter Paul Muller, die werd onderscheiden met de prijs voor beste acteur.

De prijs voor beste film en regie gingen naar Martin Koolhoven’s western BRIMSTONE. Nora El Koussour won het Gouden Kalf voor beste actrice voor haar rol in LAYLA M.

Bekijk alle winnaars.