Nieuws

De nieuwe privacywet (AVG)

24 mei 2018

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).  De AVG zorgt onder meer voor versterking en uitbreiding van privacyrechten. Voor een overzicht van belangrijke wijzigingen voor organisaties, zie: de AVG in een notendop.

Ook bij de Auteursbond zijn we bezig met de nieuwe privacywet en gaan we natuurlijk altijd al zorgvuldig met ieders persoonsgegevens om. Binnenkort vind je op onze website ons privacy statement. Daarnaast zijn wij bezig met het opstellen van een model verwerkersovereenkomst die onze leden kunnen gebruiken mocht dat nodig zijn. Ook zal er meer concrete informatie volgen over wat de privacywet voor zzp’ers (met een website) inhoudt. Houd onze website dus in de gaten voor updates.