Dag van het Scenario

Tijdens deze een beroepsdag op het Nederlands Filmfestival komen scenaristen bijeen in de Utrechtse Schouwburg voor een inspirerende middag over de artistieke en praktische kanten van het vak scenarioschrijven.

De Dag van het Scenario opent met een vermaarde internationale hoofdgast, die zijn of haar visie geeft over het thema van dat jaar. In afgelopen jaren waren o.a. Camilla Ahlgren (THE BRIDGE), Olivia Hetreed (GIRL WITH A PEARL EARRING), Michael Hirst (THE TUDORS) en theoreticus David Kipen keynote speaker.

Na de openingspreker volgt een breed programma van lezingen, interviews, filmpjes en debatten van spraakmakende gasten. Ook de zaal wordt actief bij de gesprekken betrokken. Door de jaren heen zijn niet alleen scenarioschrijvers uitgenodigd, maar ook producers, journalisten, reclamemensen, gamedesigners, onderzoekers en andere gasten die discussies en gedachten losmaken.

De Dag van het Scenario is verbonden aan de Nationale Film Conferentie, een tweedaagse conferentie over de State-of-the-Art van de Nederlandse film en televisiesector