Geannuleerd: Kijken met schrijvers: Thomas van der Ree

uur, EYE

Vanwege de maatregelen ter bestrijding van het Corona-virus is ook dit programma helaas geannuleerd. Het wordt verplaatst naar 15 juni

—–

Jaap Peter Enderlé gaat in gesprek met Thomas van der Ree aan de hand filmfragmenten die hem raken, inspireren, vrolijk maken en natuurlijk aanzetten tot reflectie over zijn eigen werk. Hierbij komt het maken van historisch drama aan bod, weke films waarmee zijn liefde voor het vak is ontstaan en hij analyseert een paar scenes waarbij hij uitlegt hoe hij deze analyses toepast op zijn eigen werk.

Thomas van der Ree, bekend van grote films en series als RIPHAGEN en JUDAS, is deel van het schrijverscollectief Winchester McFly en in die hoedanigheid schreef hij mee aan series als SMERIS en ARES. Deze laatste serie zal in voorjaar 2020 als eerste Nederlandse serie op Netflix uitkomen.
Ook was Van der Ree namens dit schrijfcollectief hoofdschrijver van de nieuwe NPO-serie VLIEGENDE HOLLANDERS over de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart en schreef hij met Marieke van der Pol het scenario van de speelfilm BANKIER VAN HET VERZET.
Hij brengt een breed palet aan ervaring mee, van historische drama tot de korte, zeer komische, film PONY PLACE, waarmee hij ooit doorbrak, van werken aan tv-series als schrijven voor bioscoopfilms, van producties voor de NPO als voor commerciële partijen als Netflix en Videoland en natuurlijk van schrijven in z’n eentje en schrijven in een team.

  • Locatie: Eye Filmmuseum, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
  • Inloop: vanaf 16.00
  • Aanvang: 16.30-18.00
  • Borrel na afloop, aangeboden door de DDG

In samen werking met: