IFFR-korting: Jenny Mijnhijmer in gesprek met de schrijvers van Rocks

uur

Leden van het Netwerk Scenarioschrijvers kunnen tijdens het IFFR met korting naar het gesprek dat Jenny Mijnhijmer voert met Sarah Gavron, Claire Wilson en Theresa Ikoko over het bijzondere, gezamenlijke schrijfproces dat leidd tot de film Rocks.

Met Rocks maakt regisseur Sarah Gavron een levendig portret van een groepje tieners in Oost-Londen. De vijftienjarige Nigeriaans-Britse Shola, alias Rocks, staat centraal, maar haar verhaal is ingebed in dat van haar vriendinnen, zo divers als het hedendaagse Londen.

Bijzonder maakproces
De film draait echter niet om waar deze meiden vandaan komen, maar om wie ze zijn. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan het bijzondere maakproces van Rocks. Gavron trok een grotendeels vrouwelijke crew aan voor het project, en schrijvers Theresa Ikoko en Claire Wilson werkten in maandenlange workshops intensief samen met de jonge hoofdrolspelers en andere jonge vrouwen uit Oost-Londen om vorm te geven aan het scenario. Zo ontstond dit grimmige, maar ook hoopvolle verhaal uit de bouwstof van het echte leven.

Het startpunt van de workshops was een verhaal waar Ikoko eerder aan begonnen was, een scenario geïnspireerd door het leven van haar zus, een sterke zwarte vrouw. “Wat begon als een ode aan mijn zus, werd zo een ode van honderd verschillende vrouwen aan honderd andere, en nog eens honderden meer”, stelde Ikoko over dat proces. “Hopelijk is dat het begin van een keten van liefde.”

> za 25 jan, 15:00, Hilton Le Jardin, €9/€6 voor leden.

Leden ontvangen rond 16 januari een kortingscode per mail.

Vertoning
Rocks wordt op de volgende dagen vertoond:

  • vrijdag 24 januari om 15.30 in Cinerama 1
  • zaterdag 25 januari om 13.00 in Pathe 1
  • zondag 26 januari om 9.45 in Kino

Koop je kaartje voor de film via de site van IFFR.