Leer je werk presenteren

uur, NVJ Locatie Amsterdam

Deze training is onderdeel van ZZP cursusaanbod 50% korting.

 

Deze training is gericht op freelance journalisten, auteurs, vertalers en mediaprofessionals die willen leren hoe ze zichzelf en hun werk op een natuurlijke manier kunnen presenteren.

Je schrijft boeken of artikelen, columns en essays die in boekvorm verschijnen. In toenemende mate wordt van je verlangd dat je behalve schrijven ook je eigen marktkraam runt: je moet je werk weten te verkopen en in een boekhandel, een bibliotheek of op een festival een presentatie kunnen houden.

In deze training werken we aan de verschillende elementen die belangrijk zijn voor een goede presentatie. Na deze dag beschik je over een aantal handvatten die het je mogelijk maken om jezelf en je werk op een voor jou natuurlijke manier aan een publiek te presenteren.

 

Inhoud

Een succesvolle presentatie bestaat, behalve uit een goed inhoudelijk verhaal, uit verschillende verbale-, maar ook non-verbale elementen.

Daarmee gaan we deze dag aan het werk: hoe zorg ik voor een goede voorbereiding, zowel praktisch als inhoudelijk, hoe ga ik om met zenuwen, hoe gebruik ik mijn stem op een goede manier, welke non-verbale aspecten zijn van belang voor mijn presentatie en het maken van contact met mijn publiek.

 

De volgende thema’s komen aan bod:

  • Voorbereiding
  • Kern van mijn verhaal
  • Omgaan met nervositeit
  • Focussen en vasthouden
  • Voorbeelden van goede en slechte presentaties (niet om te kopiëren, wel om van te leren)
  • Contact maken met mijn publiek
  • Hoe breng ik alle elementen die bijdragen aan een goeie presentatie samen?

 

Voor wie?

Voor freelance journalisten, auteurs, vertalers en mediaprofessionals die graag meer vat willen krijgen op het presenteren van zichzelf en hun werk, zodat ze zich minder overgeleverd voelen aan een publiek, en die willen leren hoe ze zichzelf kunnen blijven ook al staan ze voor een zaal vol mensen.

 

Werkvorm

In de training wordt duidelijk gemaakt wat van belang is voor een goeie presentatie, en wordt er vooral praktisch gewerkt aan het verbale en non-verbale capaciteiten. Er is niet een recept, een dwingend format, Saskia Goldschmidt richt haar trainingen zo in dat iedere deelnemer zijn of haar eigen persoonlijke stijl kan ontdekken en kan oefenen.  Daarom wordt er gewerkt in een kleine groep.

 

Na deze training

  • Heb je  handvatten waarmee je je presentaties goed kunt voorbereiden, zowel praktisch als inhoudelijk, waardoor je met meer zelfvertrouwen voor een publiek kunt gaan staan.
  • Weet je wat je vooraf bij de optreedplek kunt afchecken, om te zorgen dat je kunt presenteren op een voor jou geschikte locatie en in een voor jou goede setting.
  • Weet je hoe je je persoonlijk goed kunt voorbereiden op een presentatie.
  • Weet je wat je kunt doen om je zenuwen in bedwang te houden.
  • Weet je hoe je contact kunt maken met je publiek.

 

De trainer

Foto: Krijn van Noordwijk

Deze training wordt gegeven door Saskia Goldschmidt. Zij heeft vijfendertig jaar ervaring als theaterdocent, trainingsactrice en coach. In 2011 debuteerde zij en sindsdien schreef ze vier boeken. Na het verschijnen van ieder boek doet zij altijd een promotietournee in boekhandels, bibliotheken en theaters. Als trainer vindt ze het belangrijk een sfeer te creëren waarin deelnemers in vrijheid kunnen experimenteren en een eigen stijl kunnen ontwikkelen. Humor is daarbij onontbeerlijk.

 

Praktische info

Datum: dinsdag 22 januari 2019

Tijd: 10.00 – 17.00

Locatie: NVJ, Johannes Vermeerstraat 22, 1071 DR Amsterdam

Prijs: € 260  /  € 130 voor Auteursbond-leden, NVJ-leden en niet-leden die geregistreerd zijn bij de KvK

Maximaal aantal deelnemers: 10

Bij de training zijn koffie/thee/frisdrank en een lunch inbegrepen.

Meer informatie, inschrijving en betaling op de website van de NVJ Academy >

 

 

 

ZZP cursusaanbod 50% korting is een samenwerking tussen de Auteursbond en NVJ Academy om met 50% korting cursussen en trainingen te volgen. LIRA heeft deze samenwerking mede mogelijk gemaakt.

Auteursbond-leden, NVJ-leden en niet-leden die geregistreerd zijn bij de KvK, kunnen hier gebruik van maken.