Publicaties

 

Wegwijzer voor scenarioschrijvers

Auteur Wim Blaauboer schreef in 2009 een praktische en bondige handleiding die zowel beginnend als ervaren scenaristen wijswijst maakt in de soms complexe wereld van het film en televisiemaken. ‘Wegwijzer voor Scenarioschrijvers’ behandeld onderwerpen als Hoe word ik cultureel ondernemer?, Waar kom ik binnen?, Hoe kom ik binnen en Hoe ga ik schrijven? biedt praktische tips in heldere taal. De wegwijzer is een Netwerkuitgave en wordt toegestuurd aan nieuwe leden. Dowload hier

Dossier jeugddrama

‘Ongezien maar veel bekeken, Jeugddrama – de stand van zaken’ is geschreven over en voor de schrijvers van kinder- en jeugdprogramma’s. De auteur is Marc Veerkamp, die de uitgave samenstelde op basis van bijdragen van de Commissie Jeugddrama van het Netwerk Scenarioschrijvers. ‘Ongezien maar veel bekeken’ gaat in op de specifieke zakelijke praktijk van schrijvers van tv-jeugddrama.
Naast beknopte case studies en tips, worden ook de uitkomsten van een inkomensenquête vermeld, die het Netwerk Scenarioschrijvers begin 2014 hield onder deze schrijver  Download hier.

Makers aan het woord

Op 11 november 2014 is de campagne om aandacht te vestigen op het wetsvoorstel Auteurscontractenrecht van start gegaan. De Tweede Kamer-leden hebben  de publicatie ‘Makers aan het woord’ ontvangen en er heeft een artikel in de Volkskrant gestaan. Download hier.