Bestuur

 Pieter Bart Korthuis

Pieter Bart Korthuis (1971) studeerde aan de Nederlandse Film en Televisieacademie en de Centro de Capacitación Cinematográfica in Mexico Stad. Hij was bedenker en (hoofd)schrijver van de eerste drie seizoenen van de hitserie PENOZA, die in vijf landen werd geremaked waaronder de VS, Zweden en Rusland. De serie was winnaar van de Zilveren Krulstaart en werd genomineerd werd voor de prestigieuze Lira Scenarioprijs. Korthuis was showrunner van twee seizoenen VECHTERSHART en regisseerde ook enkele afleveringen. Daarnaast schreef hij  de jeugdserie TROLLIE als ook de telefilms TAARTMAN en DE STERKSTE MAN VAN NEDERLAND (winnaar Prix D’Europa en genomineerd voor de internationale Emmy.) Laatstgenoemde film schreef hij samen met Maarten Lebens met wie hij ook werkte aan de speelfilm GEK VAN ORANJE, die in 2018 in première zal gaan.

Marc Veerkamp

Marc Veerkamp (Alkmaar, 1971) studeerde tekstschrijven aan de Hogeschool Holland. Hij belandde eerst in de journalistiek. Inmiddels schrijft hij zowel voor volwassenen als voor kinderen, met name voor de allerjongsten (o.a. SESAMSTRAAT, HOELA HOEP, HET ZANDLKASTEEL). Hij werkt bovendien regelmatig mee aan animatieprojecten, o.a. aan de serie THE 3D MACHINE ( Nintendo), KONIJN & KONIJNTJE. Daarnaast schrijft hij theaterstukken voor kinderen (o.a.Theater Terra) en volwassenen, Zo bewerkte hij o.a.Enquist’ roman Contrapunt tot een toneelvoorstelling.

Chris Westendorp

Chris Westendorp studeerde in 2001 af aan de Filmacademie als documentaire regisseur. Naast haar documentaire werk (MOHAMMED, ONGELETTERD) is ze meteen gaan schrijven. Ze schreef meerdere One Night Stands, BITCH FIGHT (VAN GOD LOS), de telefilm JONGENS en speelfilm DORSVLOER VOL CONFETTI Als script-consultant werkte ze o.a.mee aan de films KAN DOOR DE HUID HEEN en OLIFANTENVOETEN, die beide Gouden Kalveren wonnen.

Franky Ribbens

Franky Ribbens schreef onder meer de televisieseries HOLLANDS HOOP, FLOW en FOK JOU!. Hij schreef mee aan PENOZA. Zijn film NACHTRIT won in 2006 twee Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival en is door de Nederlandse filmjournalisten uitgeroepen tot de beste Nederlandse film van 2006. Eerder speelde Franky als acteur in verschillende films en verschillende televisieseries als TOTAL LOSS, GRIJPSTRA EN DE GIER, BAANTJER en TRAUMA 24/7.

Karin van der Meer

Karin van der Meer (1961) is scenarioschrijver en scripteditor van series als LEVENSLIED, PENOZA en NIEUWE BUREN. Ze schreef onder meer voor KEIJZER EN DE BOER ADVOCATEN, bewerkte BERNHARD, SCHAVUIT VAN ORANJE en BEATRIX, ORANJE ONDER VUUR, bedacht ROZENGEUR EN WODKA LIME en bewerkte de column van Martin Bril tot de serie EVELIEN. De series PENOZA II en BERNHARD, SCHAVUIT VAN ORANJE werden bekroond met een Zilveren Krulstaart op het Nederlands Filmfestival.

Sytske Kok

Sytske Kok (1970) studeerde scenario en regie aan de Filmacademie en het Binger Filmlab, waar ze ook de creative producers opleiding volgde. Ze regisseerde o.a. de internationaal geprezen korte film DE CHINESE MUUR en de TV film IMPASSE waarvoor ze ook het scenario schreef. De afgelopen jaren richt ze zich vooral op het schrijven van films, en minder op regie. Zo schreef zij het scenario voor de One Night Stand TUNNELVISIE. De film viel op een aantal festivals in de prijzen. Naast schrijven geeft ze les aan de Schrijversvakschool, de kunstacademie St. Joost, de Amsterdam Film School en werkt ze freelance als script consultant. Verder is ze lid van het bestuur van het Contractebureau en adviseert ze voor het Mediafonds.