Toelatingscriteria

Hoe meld je een scenario aan?

Iedereen kan zijn scenario aanmelden als dat is uitgezonden of uitgekomen in de periode van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018. Om alle titels, de namen van de schrijvers en overige details volledig en kloppend te krijgen, is er een formulier ontwikkeld waarop de makers hun productie(s) kunnen aanmelden.

De uiterste inzenddatum voor de longlist is 15 januari 2019. Indien je meer dan één titel wilt inzenden, in verschillende of dezelfde categorie, moet je voor iedere inzending een nieuw formulier invullen.

Stemmen

Eind januari 2019 krijgen de leden van het Netwerk Scenarioschrijvers de longlist met het stembiljet toegestuurd voor de eerste kiesronde. Op dit stembiljet kun je je favoriete scenario’s (nummer 1, 2 en 3) in de categorieën speelfilm, televisieserie en korte film aangeven.

Uit deze eerste kiesronde komen per categorie drie genomineerden voort waarop de leden van het Netwerk Scenarioschrijvers in een tweede ronde kunnen stemmen. De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt en ontvangen de felbegeerde Zilveren Krulstaart op de uitreiking op 17 maart in VondelCS.

Nota bene

Iedereen, dus ook makers die geen lid zijn van het Netwerk Scenarioschrijvers, kan zijn of haar productie aanmelden als deze voldoet aan de onderstaande criteria. Stuur deze mail dus gerust door naar collega’s, producenten en distributeurs.

Toelatingscriteria speelfilm

  • De film heeft een lengte van minstens 60 minuten.
  • De film moet in de Nederlandse bioscoop zijn verschenen, voor het eerst op televisie zijn uitgezonden of zijn verschenen op een streamingsdienst tussen 1 januari en 31 december 2018.

Toelatingscriteria televisieserie

  • De series moeten per seizoen worden aangemeld.
  • De laatste aflevering moet zijn uitgezonden op een Nederlandse televisiezender of zijn verschenen op een streamingsdienst tussen 1 januari en 31 december 2018.
  • Series die al eerder een Zilveren Krulstaart hebben gewonnen komen niet meer in aanmerking voor deelname, maar worden wel vermeld op de longlist.

Toelatingscriteria korte film

  • De korte film heeft een lengte van maximaal 60 minuten.
  • De korte film moet in de Nederlandse bioscoop zijn verschenen, voor het eerst op televisie zijn uitgezonden of zijn verschenen op een streamingsdienst tussen 1 januari en 31 december 2018.

De organisatie beslist of een inzending voldoet aan de toelatingscriteria.

Meld je scenario aan